Wachten op de dierenarts van wacht
Een dierenarts van wacht vinden is niet evident. Dat ondervonden Luc en Nicole uit Ham aan de lijve. Hun viervoeter heeft liefst twee dagen moeten wachten op een dierenarts van wacht, die nooit kwam en nooit terugbelde. Talloze keren belden Nicole en Luc naar de lokale dierenarts van wacht, de telefoon werd er niet opgenomen en intussen ging de toestand van hun huisdier zienderogen achteruit.
Een dierenarts van wacht is verplicht een dier in nood te helpen
Theo Borgers, de voorzitter van de Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen spreekt klare taal in het Het Belang van Limburg: “Dierenartsen zijn verplicht alle levensbedreigende situaties te behandelen tijdens hun wachtdiensten“, zegt hij tegen de krant.
Hij, als patriarch van de Vlaamse dierenartsen, ging nog een stapje verder in Het Laatste Nieuws. Daar liet hij de journalist optekenen dat een nieuw systeem in de maak is om “de er de kantjes aflopende dierenartsen te controleren“.
40% van de dierenartsen doet zijn werk slecht!
Borgers hield zich niet in. Met de stelling dat 40% van de dierenartsen zijn wachtdiensten niet naar behoren doet, heeft hij zich de woede van meer dan die 40% van de dierenartsen op de hals gehaald. De geheime Facebook-roddelgroep waar dierenartsen elkaar wel vaker beschimpen en dat wordt gemodereerd door SAVAB Flanders ging meteen in overdrive. In plaats van zich te bekommeren om de patiënten hadden meteen heel wat dierenartsen hun favoriete verdachte en gingen ze met z’n allen – of toch die 40% met het IQ van een garnaal – aan het Facebooken.
Dierenarts Karin Cobbaert stelde op het garnalenconvent “rarara, naar welk nummer zouden die mensen misschien gebeld hebben? Dat weten wij als dierenarts toch allemaal wel zeker intussen?”
Dierenarts Annick de Schrijver weet het dan weer niet, maar als lid van de roddelgroep wil ze natuurlijk graag op de hoogte zijn. Dat de Schrijver in Aalst (Oost-Vlaanderen) haar praktijk heeft en de slachtoffers uit Ham (Limburg) komen toont aan dat ze vooral mee wil kunnen roddelen.
Het mag niet gezegd, maar dierenartsen kunnen bijzonder hard zijn voor elkaar. Het gedrag van de Schrijver en Cobbaert in het roddelgroepje is wellicht een van de redenen waarom dierenartsen zo vaak suïcidale pogingen ondernemen. Ook daarover had Borgers zijn mening klaar in De Morgen. Hij stak het toen ondermeer op de “mondigere baasjes”. Het verwondert ons dat hij Nicole en Luc niet verweten heeft dat ze te mondig zijn, maar hun zaak is wel geseponeerd en als baasje van de dierenarts zal Borgers daar wel voor iets tussen gezeten hebben.
Nicole en Luc, als je dit leest, bel ons! We bezorgen jullie een advocaat op onze kosten!
Een dierenarts van wacht moet een dier zelfs gratis helpen
Dat diezelfde Borgers niet altijd de kant van de dierenartsen kiest, was al duidelijk toen hij het verhaal van Nadia becommentarieerde in Het Laatste Nieuws. “Een dier in nood mag geen behandeling geweigerd worden” liet hij zich in de krant ontvallen.
Dat wil zeggen dat je als huisdierenhouder zelfs “op de poef” een dierenarts kan bezoeken. Weigert de dierenarts, dan kan je best contact opnemen met Theo Borgers. Je kan zijn contactgegevens terugvinden via deze website.
Hoe kan je een dierenarts van wacht vinden?
Geraak je er echt niet aan uit? Helpt de “kantjes-afloper-zoekmachine” van Borgers niet? Is jouw dierenarts opnieuw aan het Facebooken in de dierenartsen-roddelgroep in plaats van de wachttelefoon te beantwoorden? Doet je eigen dierenarts niet wat Borgers zegt? Kijk dan even op de website https://dierenarts-van-wacht.be/.
Leave a reply