Is bakkersgist giftig voor honden?

In onze rubriek “Vraag en Antwoord”, beantwoorden we vandaag de vraag “Is bakkersgist giftig voor honden?”.

Ja, bakkersgist (of brooddeeg dat gist bevat) kan gevaarlijk en giftig zijn voor honden. Als een hond gist of deeg inslikt, kan dit in zijn maag uitzetten, wat kan leiden tot ernstige maagproblemen, waaronder een aandoening genaamd maagtorsie. Bovendien zet gist suikers om in alcohol, wat tot alcoholvergiftiging kan leiden bij honden. Als je vermoedt dat je hond gist of deeg heeft gegeten, moet je onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts.

Honden zijn vaak nieuwsgierige dieren die geneigd zijn om alles te eten wat ze tegenkomen, inclusief voedsel dat op de grond valt of dat ze op een toegankelijke plaats vinden. Ze hebben niet hetzelfde besef van welk voedsel veilig of onveilig is zoals mensen dat doen, dus ze kunnen per ongeluk iets eten zoals bakkersgist of rauw brooddeeg zonder de potentieel schadelijke gevolgen te begrijpen. Daarom is het belangrijk voor hondeneigenaren om dergelijk voedsel buiten het bereik van hun honden te houden.

Wil je nog antwoorden uit onze rubriek “Vraag en Antwoord”? Kijk dan zeker eens hier!

Wil je meer lezen over vergiftigingen? Hier vind je nog andere artikels.

Denk je dat je hond vergiftigd is? Dan kan je met ons contact opnemen, indien je advies wil van een dierenarts of met het antigifcentrum, indien je het liever bespreekt met een klinisch bioloog.

Leave a reply